Nutiden friskvård är livsvård

I slutet på 80-talet infördes friskvårdsbidrag då förändringar i arbetslivet innebar att allt fler fick ett stillasittande jobb och vi behövde uppmuntras till fysisk rörelse. Idag mår allt fler sämre av stressad och pressad vardag och det är hög tid att vidga begreppet friskvård till livsvård. Förutom att ta hand om oss fysiskt måste vi också ta hand om: 

• det mentala
• det sociala
• det själsliga

Därför har vi utvecklat livsvårdstjänsten SustainYou+. Den kan du som arbetsgivare erbjuda dina anställda som en friskvårdsförmån eller väljer ni att arbeta med Sustain Change ingår den. 

Sustain You+ gör vardagen mer hållbar

Sustain You+ är framtagen för att vända den ökande ohälsan. Vi tycker att det är dags att göra upp med stressen och skapa ett samhälle där det funkar att jobba, ha en meningsfull fritid och även ha tid för sig själv. En hållbar vardag, helt enkelt. Där vi inte behöver riskera nära relationer och den egna hälsan för status, framgång och resultat.

Sustain You+ hjälper dig och dina medarbetare att stärka hälsan och välmåendet, oavsett utgångsläge. Med Sustain You+ ökar du avståndet till väggen och får mer tid till sådant du vill göra. Den personliga hållbarheten stärks på kort och lång sikt.

Sustain You+ hjälper till att:
• ha koll på och påverka energinivån
• lära känna stressignaler och göra återhämtning till ett självklart inslag i vardagen
• få ihop livspusslet och göra hållbara förändringar – livsstilsförändringar på riktigt
• må bra här och nu samt förlänga din friska tid i livet

Så funkar Sustain You+ för medarbetaren

1. Hållbarhetskällan

Medarbetaren får direkt tillgång till Hållbarhetskällan där det finns artiklar, filmer, meditationer och övningar.

2. Appen

Medarbetaren laddar ner appen Sustain You för att hålla koll på sina energinivåer. Appen fungerar även som det dagliga stödet i att inför nya vanor.

3. Boken med 5-stegsmetoden

Medarbetaren får boken Sustain You. I den finns en 5-stegsmetod som hjälper till från nuläge till önskat nyläge. Metoden kan användas flera gånger.

4. Webinar

10 st webbinarier, nästan ett varje månad. Här får medarbetarna under 2 h stöd, tips och kunskaper, samt möjlighet att utbyta erfarenheter tillsammans med andra Sustainare som gör samma förändringsresa. Kan medarbetarna inte delta live, så kan de ta del av webinariet i efterhand.

5. Sustain You-guiden

Medarbetaren får regelbundna mejl från Sustain You-guiden med stöd, tips och uppmuntran under resan mot personlig hållbarhet och ett hållbart liv!

6. Månadens glasögon

Medarbetaren hittar Månadens glasögon i Hållbarhetskällan och väljer det par som hjälper till att fokusera på det område som den just nu vill arbeta med, till exempel sömn eller relationer.